Tilan eläimet

Lampaat

Tilallamme on suomenlampaita, texeleitä ja niiden risteytyksiä sekä finndorsetteja yhteensä n. 240. Lampaamme asustavat syksyllä 2016 ja 2018 valmistuneissa lampoloissa sekä 2023 remontoidussa pihatossa.

Kaikki eläimemme saavat Luomun säädösten mukaisesti laiduntaa mahdollisimman pitkään ja nauttia tuoreesta heinästä sekä vapaudesta. Lampaiden hoidon apuna häärii aina yhtä innokkaat bordercolliet. Kaikki lampaamme tunnistavat koirat ja luottavat niiden lempeän päättäväiseen tyyliin esimerkiksi siirtää lauma laitumelta toiselle tarpeen vaatiessa. Koiraa apuna käyttäen lampaiden kokoaminen, siirrot ja hoitotoimenpiteet sujuvat kätevästi ja kaikkien stressitaso pysyy matalana.

Lapinlehmät

Syksyllä 2023 isännän pitkäaikainen toive täyttyi ja laajennuksen myötä tilalle muutti ensimmäiset emolehmät eli kahdeksan lapinlehmää vasikoineen sekä yksi hieho. Pienimuotoistahan tämä homma vielä on, mutta pikkuhiljaa opetellaan ja ehkä myös lisätään karjan määrää.

Koirat

Rantamaan tilan isäntäväen yhteinen kiinnostuksenkohde on koirat. Ennen tilan jatkamista vapaa-aikamme vei metsästyskoirat, mutta tälle harrastukselle ei tahdo enää löytyä aikaa. Onneksi koirahommia ei ole tarvinnut kuitenkaan jättää pois kokonaan, koska paimenkoirat ovat tärkeä apu tilan töissä.

Olemme kasvattaneet pienimuotoisesti Weimarinseisojia metsästäjille, mutta kasvatusharrastus on muun härdellin vuoksi nyt hetken tauolla. Meidän koiraharastukseen voi kuitenkin tutustua kennelimme sivuilla.

© Copyright - Rantamaan tila